Ankara’nın Beypazarı ilçesinde kadınlar, tarhana ve salça yaparak kışa hazırlanıyor.
İlçe halkının sofralarında önemli bir yere sahip tarhananın yapımı sürüyor.
Zafer Mahallesi’nde yaşayan 83 yaşındaki Münevver Çiftci, tarhana ve salça yapımından vazgeçmediklerini söyledi.
Tarhana, salça ile kurutulmuş biberin kilerlerinde olmazsa olmazlar arasında bulunduğunu vurgulayan Çiftci, şunları kaydetti:
“Tarhana hamurunu serdiğimizde yavaş yavaş kuruyacak, böylece ovulması daha kolay olur. Biden kuruyan tarhana içini çok kurutmadan kurumuş olur ve çok uzun ömürlü olmaz. Sağlığımız elverdiği ölçüde, tarhana yapmaya, erişte kesimi, biber, patlıcan kurutmalarını yaparız. Kışın da çoluk çocuğumuzla birlikte yeriz. Beypazarı kadınları olarak gelenek ve göreneklerimizden vazgeçemeyiz. Kilerimizde, yada ambarımızda kışlık yiteceklerimiz olması gerekir. İlerleyen yaşıma rağmen bu işleri yapmazsam rahat edemem, huzursuz olurum.”
Bahçede yetişen ürünlerin değerlendirilmesinin önemli olduğunu dile getiren Çiftci, kendi bahçelerindeki ürünleri sağlıklı şekilde tükettiklerini belirtti.
Haber Kaynak : HABERLER.COM
“Yayınlanan tüm haber ve diğer içerikler ile ilgili olarak yasal bildirimlerinizi bize iletişim sayfası üzerinden iletiniz. En kısa süre içerisinde bildirimlerinize geri dönüş sağlanılacaktır.”
GÜNDEM
22 Aralık 2024SPOR
22 Aralık 2024GÜNDEM
22 Aralık 2024SPOR
22 Aralık 2024SPOR
22 Aralık 2024GÜNDEM
22 Aralık 2024GÜNDEM
22 Aralık 2024